vrijdag 20 november 2009

Dubbel

Er was eens een meisje dat geschiedenis wilde gaan studeren. Toen ze in de vijfde klas van het VWO zat, viel de Berlijnse muur en maandenlang volgde ze ademloos het nieuws. Haar leraar geschiedenis greep de val van de Muur aan om een serie lessen te geven over de Koude Oorlog en ook die volgde ze vol interesse. Daar moest ze meer van weten.

Niet gehinderd door de gebruikelijke commentaren in de trant van 'je vindt nooit een baan, er zijn al werkloze historici genoeg' begon ze vol goede moed aan haar studie. Boeken werden gekocht en ijverig bestudeerd, uittreksels gemaakt en colleges gelopen bij gerenommeerde professoren. De eerste tentamens werden gedaan en ze haalde op één vak na in één keer haar propedeuse.

Fast forward.

Zes jaar later stond ze voor de examencommissie en kreeg haar bul. Een echte baan had ze al. Een week na haar afstuderen vond ze de liefde van haar leven. Niet toevallig óók een historicus. Krap acht maanden later woonden ze al samen. Bij het verhuizen van haar spullen naar zijn huis ontdekten ze dat ze vele boeken dubbel hadden. Tja, dezelfde studie, dezelfde interesses. Bij die constatering is het gebleven, want ze konden het beiden niet over hun hart verkrijgen hun boeken weg te doen. En zo kwam het, dat vele jaren later, die dubbele exemplaren weer ingepakt werden voor de verhuizing naar Le Vieux Verger. Gelukkig is in de kelder ruimte genoeg voor een flinke boekenwand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten