zaterdag 26 september 2009

L'Embarras du choix

Omdat we ons huidige studentikoze interieur een beetje zat zijn, togen we op een mooie zaterdagmiddag naar De Grote Meubelwinkel Waar Ze Zulke Mooie Kasten Hebben En Die Altijd In De VTWonen Staat in Bunnik. Op het verlanglijstje stonden een kast om het serviesgoed op te bergen, een bank, iets om de TV op te zetten, een eettafel, keukenstoelen en een linnenkast. Eenmaal binnen wilden Merel en Willem graag kleuren en TV kijken in het kinderhoekje, zodat we rustig rond konden kijken.

Kast 1 was snel gevonden. Mooi middengrijs met raampjes boven en deurtjes beneden, toevallig het laatste exemplaar aanwezig, want het model zou uit de collectie worden genomen. Al passend en metend kwamen we erachter dat de linnenkast die we op het oog hadden, niet op de door ons bedachte plek kwijt kunnen, omdat Willems kamerdeur dan niet meer open gaat. Dan maar geen linnenkast.

Een tafel bleek iets lastiger: onze eetkamerstoelen hebben leuningen en kunnen daardoor niet onder een doorsnee tafel geschoven worden omdat er dan een latje in de weg zit. Gelukkig was De Grote Meubelwinkel Waar...etc. ook ruim gesorteerd qua eettafels: we vonden in de collectie 'Provence' (wederom: wie verzint in vredesnaam al die namen?) de in vergrijsd eiken uitgevoerde 'Elegance'. Een bijzonder ruim exemplaar: uitgeklapt met extra planken biedt hij plaats aan minstens tien personen èn de stoelen passen eronder!

De door ons beoogde bank 'Castle', een Chesterfield-achtig exemplaar, biedt slechts ruimte aan drie mensen. Hij wordt uitgevoerd in keurig antraciet met een krijtstreepje en heeft mahoniekleurige pootjes. Crèmekleurig TV-meubel 'Joost' werd tenslotte gevonden in de outlet. Na al dit uitzoekgeweld hadden we geen puf meer om nog langer te winkelen en na het leegschudden van onze beurs gingen we weer op huis aan. Nu maar hopen dat alles matcht met de al eerder uitgezochte gordijnen, vloer en muurverf...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten